Poradna Clean Air Optima CA-603

Autor: Novotný | Vloženo: 08.10.2020 000 15:11 | Témata: Poradna Clean Air Optima CA-603

Novotný

Použití léčivé minerální vody např. Vincentka

Rád bych se zeptal na použití léčivé minerální vody např. Vincentka. Každý přístroj se samozřejmě vlivem minerálů zanese. Ptám se na vůbec možnost použití minerální vody aby nedošlo ke zničení tohoto přístroje (případně obecně zvlhčovačů Clean Air Optima) a na “snadnost” průběžného čištění a odstranění minerálů např. octem (vyzkoušeno u jiné značky zvlhčovače)

Děkuji

  • 8. října 2020 - Oficiální zástupce obchodu ProAlergiky.CZ

    Dobrý den, pane Novotný,
    používání minerální vody do ultrazvukového zvlhčovače opravdu nemůžeme doporučit. Jejich rozprašovací membrány bývají dosti citlivé na minerální usazeniny. Navíc čistění přístroje by bylo mnohem náročnější.
    Pokud chcete inhalovat minerálku, doporučujeme si pořídit inhalátor, který je na tento účel stavěný.
    V případě dalších dotazů se neváhejte obrátit na naši infolinku 541 212 450.
    Mějte se hezky,
    Michal Závacký, ProAlergiky.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • Novotný

      8. října 2020 - Novotný

      Dobrý den, velice děkuji za odpověď. Jde o malé děti s častými potížemi dýchacích cest a starým dosloužilým zvlhčovačem jsme jednak zvlhčovali vzduch pro lepší dýchání a zároveň jej střídavě plnili Vincentkou pro její léčivé účinky protože u inhalátoru by děti nevydržely. Tedy 2v1 :-)
      Můžete doporučit podle zkušeností nějaký kvalitní zvlhčovač který by to zvládl ?


    • ProAlergiky.CZ

      8. října 2020 - Oficiální zástupce obchodu ProAlergiky.CZ

      Hezké odpoledne,
      bohužel se nedá říct, že by nějaký zvlhčovač byl vhodný pro rozptylování minerálních vod. Nezáleží tady na kvalitě přístroje, ale na jeho schopnosti rozptylovat do vzduchu minerální vodu v tekuté podobě, která je velmi omezená. Voda z kapiček se rychle vstřebá do vzduchu a solný prach, který při rozptylování slaných vod může vznikat, vám bude spíše dělat nepořádek v pokoji, než aby měl zdravotní přínos.
      Aby vdechování minerální vody mělo nějaký zdravotní přínos, musely by ji děti vdechovat přímo z výstupu zvlhčovače, dokud je ještě v kapalné podobě. Ale to by vlastně připomínalo inhalaci s inhalátorem.
      Pro prevenci a podporu léčby respiračních nemocí je zcela dostačující zvlhčování obyčejnou kohoutkovou vodou, na kterou jsou všechny typy zvlhčovačů stavěné.
      V poslední době roste zájem o zvlhčovače pracující na principu studeného odparu, které zvlhčuji přirozeným způsobem, jsou velmi odolné a mají dlouhou životnost a nízké provozní náklady. Některé umějí i částečně čistit vzduch. Doporučujeme vybírat podle velikosti místnosti.
      Michal Závacký, ProAlergiky.cz


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.