Poradna ETA Airco 0629 90000

Autor: | Vloženo: 29.12.2017 000 16:34 | Témata: Poradna ETA Airco 0629 90000

Je v pořádku spodní nádobka plná vody?

Dobrý den, zakoupili jsme tento zvlhčovač vzduchu a postupovali dle návodu-naplnili jsme horní velkou nádobu vodou, uzavřeli, nasadili na spodní část a začali používat. Při manipulaci se zvlhčovačem po jeho vypnutí se nám všude kolem rozlila voda. Zjistili jsme, že spodní nádoba je plná vody, která zřejmě vytekla z horní nádoby.
Dotaz tedy zní, zda je v pořádku, že po uzavření vody v horní nádobě voda steče do nádoby spodní, ve které pak zůstává stát?? Děkujeme za zodpovězení dotazu.

  • ETACR

    ETACR

    2. ledna 2018

    Dobrý den,

    tento (a podobné) zvlhčovače pracují na principu postupného vypouštění vrchního zásobníku na vodu do spodní části, ve které je pak ultrazvukovou technologií "rozbíjena", čímž vzniká studená pára. Voda ve spodním zásobníku je tedy samozřejmě normální funkcí.

    Nicméně nerozumím onomu "všude kolem rozlila voda". Vytekla svévolně i mimo spodní nádobku pro vodu? Pokud ano, zkontrolujte pružinový mechanismus ve spodu vrchní nádoby. Ten reaguje tak, že po stisknutí propustí vodu (tedy po nasazení na spodní část) a po odejmutí by měl vodu okamžitě zastavit (nemělo by tedy po zvednutí nic vytékat. Pokud usoudíte, že je na pružinovém mechanismu závada (např. se nevrací a stále protéká), spotřebič reklamujte. Pokud se rozlila voda pouze proto, že jste nečekali její přítomnost ve spodní části, dbejte příště zvýšené opatrnosti.

    Mějte hezký den.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.