Poradna Ionic-CARE Triton X6 stříbrná

Autor: PARAS | Vloženo: 30.10.2017 000 20:34 | Témata: Poradna Ionic-CARE Triton X6 stříbrná

PARAS

PARAS

Čistička vydává syčivý zvuk

Dobrý den,
čistička mi po několika (cca 2-3 letech) používání začala vydávat syčivý zvuk (6 vteřin syčí, 3 vteřiny nesyčí). Vzduch z ní vane, ionizační drátky jsou v pořádku, pravidelně čistím sběrač prachu, který však ani není nějak výrazně zanešen (čistí čistička vůbec?)... Je to standardní jev? Dá se problém odstranit bez nutnosti odeslání čističky na servis? Co by s čističkou mohlo být, když je jinak provozuschopná (pouze trochu hlučnější, než bývala)...?
Děkuji za případnou odpověď.

S pozdravem
J.P.

  • 31. října 2017 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den,
    syčení a jiné zvuky nejčastěji způsobují nánosy na ionizačních drátkách, zejména při umístění čističky v blízkosti nějakého zvlhčovače, nebo jiného zdroje nadměrné vzdušné vlhkosti. Případně když se pravidelně jednou týdně nečistí. Správně by měly mít téměř černou barvu. Když na nich zjistíte světlý povlak nebo dokonce krusty vodního kamene, tak je opakovaným pohybem táhla k jejich čištění (20-30x) očistěte. Pak by ještě mohlo pomoci omýt nerezový filtr v teplé vodě se saponátem bez abraziv. Potom nechat filtr důkladně ve svislé poloze vyschnout. V případě, že by toto nepomohlo, kontaktujte mě.

    S přáním úspěšného dne
    Martin Rolc
    servisní a technické oddělení
    gsm: +420 737 261 747 | email: [email protected]

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (10)
    • Ne (2)
    • Jaromír V.

      9. listopadu 2017 - Jaromír V.

      Dobrý den, mám stejný problém. Podle vaší rady výše, jsem čističku vyčistil (nerezový) filtr i drátky (snad 50x). Jediný výsledek je ten, že čistička nedělá jednoduché "šíííí" ale přidalo se i "šúúúú" měnící se v pravidelných intervalech. Zařízení mám v ložnici, kde je běžná vlhkost. Nejsme ani kuřáci, že by to mohlo být způsobeno nějakým extrémním znečištěním. Po dvacetičtyřech hodinách je nerezový filtr evidentně znečištěný takže čistička pracuje jak má, tedy až na syčení. Máte nějakou představu co s tím?


    • Ionic-CARE.cz

      10. listopadu 2017 - Oficiální zástupce obchodu Ionic-CARE.cz

      Dobrý den,
      pokud nemáte čističku umístěnou u většího množství květin nebo jiného zdroje nadměrné vzdušné vlhkosti a nepomůže tedy její přemístění, tak nám ji zašlete na níže uvedenou adresu servisu.

      S přáním úspěšného dne
      Martin Rolc
      servisní a technické oddělení
      gsm: +420 737 261 747 | email: [email protected]


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.