Poradna Zvlhčovače a čističky vzduchu


Autor: | Vloženo: 28.09.2011 000 21:12 | Témata: Poradna Zvlhčovače a čističky vzduchu

Nejlepší čističky pouze na prach?

Pracuji v ateliéru s prašnými křídami, které produkují velké množství kaolínového prachu. Nejsem alergik, ale sháním zařízení, které by mi bez zbytečných funkcí navíc pomohlo účinně odstranit prach ze vzduchu.

  • 3. října 2011 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Zdravím Vás, pane Mores,

    vzhledem k vysoké prašnosti je značně problematické vybrat vhodnou komerčně dostupnou čističku, ty jsou primárně určeny pro domácí použití. Zejména klasické typy s filtry nejsou vhodné, jelikož jejich životnost by byla minimální a náklady na údržbu by tak byly značné. Jedna možnost je tedy zakoupit profesionální a tedy značně dražší systém vzduchotechniky, přímo určený pro toto použití. Z dostupnějších řešení by mohla být alternativou pračka vzduchu se zvlhčovačem v jednom, viz například Boneco 2055(d). Při nastavené vyšší vlhkosti se prachové částice budou rychleji usazovat a současně by značná část zůstala zachycena ve vodní koupeli zvlhčovače. Je ale třeba pamatovat na zvýšenou údržbu v tomto případě, tedy na častější výměnu čistící vody v zásobníku.

    V případě potřeby se na nás neváhejte obrátit na www.snadnyzivot.cz, děkujeme.
    S pozdravem tým Snadnýživot.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne (1)

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.