Poradna Winix WAC U300

Autor: | Vloženo: 15.02.2016 000 15:38 | Témata: Poradna Winix WAC U300

K předešlému dotazu - filtry

Dobrý den.
Docela mě zarazilo, že filtry by se měly omývat pouze 2x a poté pořídit nové. Když to porovnám s počítačem, který přitahuje prach, tak musím doma MINIMÁLNĚ jednou týdně prach z počítače odstranit. Čistička vzduchu musí být tedy minimálně stejně zaprášená jako PC, spíš více, když je primárně určena svou funkcí k nasávání a čištění vzduchu.
Ten prach se přece z čističky nevypaří, nikam neodchází, nýbrž se musí kumulovat na filtrech. A podle předešlé odpovědi bych měla prach odstraňovat jednou za ROK? Neumím si to vůbec představit!
Než jsem si přečetla tento dotaz a odpověď, byla jsem rozhodnutá koupit dvě čističky (do obýváku a ložnice) a předpokládala jsem, že budu filtry čistit minimálně jednou za měsíc. Ovšem to by pro mě znamenalo po 2 měsících kupovat novou sadu filtrů???!!!
Nebo jak je možné, že filtry stačí čistit jednou za rok? To by musely být umístěny v naprosto čistém prostředí a do takového prostředí nemá smysl kupovat čističku. Lidi si kupují čističky proto, že žijí v prašném prostředí.
Právě omyvatelnost filtrů mě nalákala ke koupi, ale nyní se obávám, že by to byly jen vyhozené peníze.

  • 16. února 2016 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den,

    Máte naprostou pravdu v tom, že pokud by se filtry pouze jednou za rok omývaly, nebylo by to úplně v pořádku. Omývání filtrů a údržba čističky jsou tedy dvě odlišné věci. Filtrační kazeta se skládá celkem ze tří filtrů – předfiltru, Hepa filtru a filtru s aktivním uhlím. Velké nečistoty jako vlasy, chomáče prachu, případně třeba chlupy domácích mazlíčků se zachytávají právě na předfiltru. Tím se brání zanášení Hepa filtru, který je určen na menší částice jako jsou pyly nebo mikroprach, které ani okem nevidíte. A právě tento předfiltr je doporučeno minimálně jedenkrát za měsíc vysát vysavačem. Je to jednoduché, pouze odklopíte čelní panel a při běžném úklidu vysajete pořádně i předfiltr, nic z čističky nemusíte vytahovat. Samozřejmě, pokud byste bydlela například u prašné stavby nebo měla více domácích mazlíčků, je třeba vysávat předfiltr častěji. Co se týče omývání, znamená to, že v okamžiku rozsvícení kontrolky Check filter můžete celou filtrační kazetu vytáhnout, rozložit na jednotlivé díly, ty omýt pod vlažnou vodou a nechat řádně osušit. Toto můžete udělat ještě 1 x, tedy filtry mohou být až na tři roky. Ale opět je to velice individuální. To že jsou omyvatelné znamená, že jsou na rozdíl od jiných neomyvatlených Hepa filtrů vyrobeny tak, aby je omývání nepoškodilo. Někdo však raději neomývá a koupí vždy nové filtry, někdo omyje pouze jednou a někdo opravdu kupuje filtry až po těch třech letech. Vždy to záleží na tom, jaké je v bytě prostředí.

    Pokud budete mít další dotazy, neváhejte zavolat na naši infolinku 541 212 450, rádi vám poradíme.

    Hezký den
    ProAlergiky.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Doubravová

      16. února 2016 - Doubravová

      Aha, už tomu rozumím lépe. Díky za fundovanou a rychlou odpověď.
      Mazlíčků máme devět, tak bych to viděla na denní vyluxování předfiltru. :)

      Kupovat nové filtry dejme tomu jednou za rok by mi nevadilo. Obávala jsem se, že je budu muset kupovat každý třetí měsíc.


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.